Mi a teendő saját üzlet építésével?

 
Az emberek többsége Magyarországon nincs a helyén, egy felmérés szerint a dolgozó emberek 35%-a utálja a munkáját.

Ideális esetben egy jó munkahely arra képes, hogy azokat a képességeidet, erősségeidet használhasd fel a munkád során, amelyekben a legjobb vagy, amik a valódi erősségeid.

Ezzel két gond is van:

1./ A legtöbb embernek fogalma sincs arról, mi az, amiben igazán jó. Ennek egész egyszerűen az az oka, hogy ez egy hosszú önismereti út, amelyet tapasztalati és elméleti úton is végig kell járni. Sokaknak ezt egész életükben sem sikerül megtenniük, mert inkább csak sodródnak az eseményekkel, mint, hogy elemeznék őket, vagy elgondolkodnának rajtuk.

2./ Egy munkahely, ahol mások döntenek a fejed felett, gyakran nem képes megadni az önmegvalósítás lehetőségét, ezért elégedetlen annyi ember a munkahelyével. A főnök, az időbeosztás, a stressz és a többi csak bűnbakok, valójában ha valaki a helyén van és imádja, amit csinál, akkor nem érdekli a főnök, a túlóra és a stressz. Meg kell találnod a helyedet a világban és ha a helyeden vagy, akkor dolgozhatsz akármilyen keményen, nem érzel stresszt. Akkor dolgozhatsz akármilyen sokat, nem érzed időzavarban magad.

100%-ban akkor tudod azt csinálni, amihez igazán értesz, amit igazán szeretsz, ha te határozod meg, mit és mikor teszel.

Létezik-e olyan személyiség, aki alkalmas a vállalkozásra és olyan, aki nem alkalmas?

És nem meglepő módon, minden üzlet-tulajdonos a hozzá hasonló ügyfeleket vonzza a cégébe.

 Hasonló a hasonlóhoz. 

Tehát:

1./ Találd meg az erősségeidet!
2./ Építsd rájuk a cégedet!

Még egy valami kell azonban, aminek a révén képes vagy abból, ami van kihozni a lehető legtöbbet, amit elérhetsz: megfelelő gondolkodásmód.